Hoera! Ik ben begonnen!

Ik ben van nature een enorme piekeraar. Vaak moet ik grote mentale hobbels uit de weg ruimen, wil ik tot iets komen. Ik heb veel plannen gemaakt de afgelopen jaren waar niets van terecht is gekomen.

Dat gaat meestal zo: ik bedenk een leuk plan, – bijvoorbeeld het faciliteren van een ontmoetingsplek voor zzp-ers,- dat deel ik vervolgens vol overtuiging met mijn vrienden. Ik heb in grote lijnen helder hoe ik dit wil aanpakken en heb er alle vertrouwen in dat ik dit plan ga realiseren. Vervolgens slaat de twijfel toe. Is dit eigenlijk wel zo`n goed idee en zijn er niet 1000-en anderen die dit veel beter kunnen dan ik? Gaandeweg wordt mijn briljante plan steeds vager. Ik ‘vergeet’ langzaamaan hoe ik dit wilde gaan aanpakken en weet ik niet eens meer waarom ik dit aanvankelijk zo`n goed idee vond. Totdat er helemaal niets meer van overblijft en ik dolblij ben dat ik dit onbesuisde plan niet heb doorgezet. Godzijdank! Ik heb mezelf behoed voor een fenomenale catastrofe! Faalangst dus.

Het opzetten van dit blog ging ook al aardig die kant op. Terwijl ik in mijn bedje het ene leuke plan na het andere bedacht, was ik deze `s ochtends alweer een beetje vergeten en zag ik er ook de lol niet meer zo van in. Om te voorkomen dat ook dit plan een vroegtijdige dood zou sterven, heb ik het volgende gedaan:

  1. In korte zinnen en steekwoorden heb ik alle ideeën over mijn blog meteen op papier gezet. Als ik in mijn bed een plan bedacht, of er fladderde ineens een leuke zin voorbij, dan stond ik op om het op te schrijven. Mijn ervaring is dat ik in die eerste fase nog helemaal fris ben en vrij van piekergedrag die de creativiteit die je juist zo nodig hebt, in de weg gaat zitten.
  2. Ik heb voor mijzelf een deadline bedacht waarop ik online wilde; 1 september 2015. Een mooi symbolisch startpunt. 1 januari was natuurlijk nog beter geweest, maar daar kon ik uiteraard niet op wachten. 1 september moest het zijn, dat hield lekker de vaart erin. Het plan bedacht ik pas een week eerder…
  3. Ik heb relatief weinig tijd besteed aan de opzet van het blog. In plaats van dagen te steken in het zoeken naar informatie over het vastleggen van domeinnamen en het vergelijken van hostingpakketten heb ik een vriend gevraagd mij hiermee te helpen. Ook over de blognaam wilde ik niet te lang nadenken. Misschien dat me volgende week ineens een betere naam te binnen zou schieten; jammer dan!

Dit alles om te voorkomen dat de flow eruit zou gaan. Ik gunde me geen tijd om te gaan piekeren en wilde mij zo snel mogelijk op de inhoud van het blog richten.

Deze opzet is geslaagd, want vandaag ga ik dus echt beginnen! Mijn eigen zoektocht naar meer geluk in 52 weken. Gaat het me lukken om mijn doelen te bereiken? Ik ben benieuwd. Hoe dan ook; de teller loopt. De zandloper is omgedraaid. Week 1 is begonnen!

8 Comments

  1. Jorina
    sep 1, 2015

    Heel veel succes! Het klinkt goed dus ik ga je zeker volgen.

    • Fleurtje
      sep 1, 2015

      Dank je wel Jorina!

  2. Gradje
    sep 2, 2015

    Ha Fleur,
    Wat heb je toch een fijn pennetje. Ik ga dit project zondermeer volgen (en laat me inspireren!),
    gr Gerard.

    • Fleur
      sep 3, 2015

      Ha Gerard,
      Wat een compliment! Dank je wel! Er zit alweer een stukje aan te komen hoor, dus hou em in de gaten!
      Groetjes,
      Fleur

  3. Johna743
    sep 29, 2015

    I was looking through some of your blog posts on this internet site and I conceive this web site is rattling informative ! Keep on posting . bdcddkffkekd

    • Fleur
      okt 5, 2015

      Hi Johna743,

      Thanks for sharing! Tips to improve this blog are always welcome…

      Greetings,
      Fleur

  4. Smithg54
    sep 29, 2015

    Hello! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and superb design and style. kfdedabfdbbgecbb

    • Fleur
      okt 5, 2015

      Hello Smithg54,

      Thank you for this positive reaction! Nice to know that my blog is already circulating on Facebook and twitter right now!

      Greetings,
      Fleur

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *