WEEK 8: Vakantie!

De oplettende lezer zal gemerkt hebben dat ik vorige week geen stuk heb geschreven. Ik was namelijk op vakantie! Ik heb nog een poging gewaagd om een stukje te schrijven. Ik had de laptop mee en er was wifi, dus niets hield mij tegen. Maar nee, ik kreeg geen letter op papier. Mijn hoofd stond even naar andere dingen.

Naar vakantie vieren dus. Lekker erop uit. Bij ons staat vakantie eigenlijk voornamelijk in het teken van Cultuur met een hoofdletter. Tussendoor stoppen we er even mee om ergens een hapje te gaan eten. Eigenlijk zijn dat voor mij de hoogtepunten. Die momenten dat je een parel van een cafeetje ontdekt, waar het bier alleen in halve liters wordt getapt en je aan een plakkerige tafel bij kaarslicht de lekkerste Bratwurst mit sauerkraut naar binnen zit te werken. Op die momenten ben ik het gelukkigst. En ja, we waren in Duitsland. In Noord-Beieren om precies te zijn.

Maar omdat je nu eenmaal niet de hele dag bratwurst kunt eten, doen we om de tijd te doden ook eens wat cultureels. Althans, zo zie ik dat. Dus terwijl we door kronkelige straatjes slenteren, zit de één de barokke gevel van een oud raadhuis te bewonderen, terwijl de ander door de raampjes van een kroeg naar binnen zit te koekeloeren, of de menukaart buiten staat te bestuderen. Zo is het al zolang ik me kan herinneren. Eten en drinken vind ik nu eenmaal interessanter dan cultuur.

Helemaal fijn wordt het met een glaasje erbij. Om dan weer de jas aan te trekken om het beroemde museum in Neurenberg te bezoeken. Zeer de moeite, echt waar. Er hangen Cranaghs, Dürers en zelfs een Rembrandtje. Een kleintje. En zo kon het gebeuren dat ik lekker relaxt met een glaasje wijn achter mijn kiezen, toch een beetje begon te lallen. Niks ergs verder, ook niet eens heel genant, alleen een beetje anders. Ik weet niet of ik het allemaal goed mee heb gekregen, daar in dat museum. Maar who cares. Ik loop toch de tijd te doden. Tot het moment dat het weer tijd wordt voor een leuk restaurantje. Of een kroegje.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *