WEEK 9: HO-HO-HO

Het is inmiddels november en waar denken wij dan direct aan? Precies! Kerst! Haha. Nou ja, jullie misschien niet, maar ik wel. Eigenlijk is het al een beetje in juli begonnen, toen ik bijna iedere week internet afspeurde naar een kerstconcert van Herman van Veen. Dat vind ik nou eenmaal leuk. Maar niks. Steeds weer checken…. nee, nog steeds niks! Tot vorige week. Ineens zag ik kaartjes voor een kerstconcert in de St. Stevenskerk in Nijmegen. Gaaf! Meteen besteld!

Zo heb ik vorige ook een hotel geboekt in Limburg omdat ik in december naar de kerstmarkt in Aken en Maastricht wil. En eigenlijk zou ik ook nog naar de Notenkraker willen of iets in die trant. Dat soort dingen maken mij zo blij!

Als ik dus al iets van een thema zou bedenken de afgelopen twee weken (moet dat eigenlijk?) dan zou mijn geluk zitten in leuke dingen doen. Als onderdeel van mijn project had ik een tijdje geleden bedacht om iedere maand iets te gaan doen wat je nog nooit hebt gedaan. Parachute springen bijvoorbeeld. Maar omdat ik er niet over pieker om te gaan parachute springen en ik ook niks anders ludieks kon bedenken, is het daar helemaal niet van gekomen.

Maar het idee om meer leuke dingen te gaan plannen is wel blijven hangen. Er is zoveel leuks te doen waar je helemaal geen gebruik van maakt. De gewoonte om `s avonds maar weer voor die buis te kruipen is er vaak zo ingesleten, dat je er eigenlijk niet meer bij stil staat. Terwijl er misschien wel bij jou om de hoek iets heel interessants aan de gang is. Zo kwam ik er een tijdje terug achter dat er bij ons in het dorp lezingen worden gehouden over maakt niet uit wat; van het milieu tot droomduiding. Daar zitten best interessante dingen bij. Ik heb al een lezing in mijn agenda gezet.

Niet alles lukt. Zo wilde ik een tijdje terug met een paar vriendinnen naar een appelcidermaker bij mij in de buurt. Leek me geweldig eens te kijken hoe dat proces nu in zijn werk gaat. We zaten midden in de appeltijd, dus het leek me dat er voldoende werk aan de winkel was en wellicht kon hij een paar extra handen gebruiken! Maar na tig keer bellen, mailen en sms-sen heb ik het maar opgegeven. Blijkbaar had deze meneer niet echt behoefte aan hulp.

Zoiets als appelcider maken is echt een seizoensbezigheid. Ik vind dat soort dingen dan ook geweldig! Hoe fantastisch is het om met de seizoenen mee te gaan en je er volop van bewust te zijn dat het bijvoorbeeld weer herfst is! De blaadjes zien verkleuren en kastanjes te rapen in het bos. Nieuwe receptjes met paddenstoelen uitproberen. Totale onzin eigenlijk om je dan al bezig te gaan houden met kerst ….

2 Comments

  1. Jorina
    dec 5, 2015

    Klinkt heerlijk Fleur en wat heb je gelijk, geluk zit vaak in kleine dingen, ook in die die we altijd maar als gewoon beschouwen.

    • Fleur
      dec 7, 2015

      Hee Jorina! Dat is zo en nu zitten we echt in de kersttijd en kan ik tenminste ongegeneerd van de kerst genieten!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *