WEEK 21: Nu effe serieus!

Terwijl ik nog in afwachting ben van het gesprek met de Rabobank, ben ik intussen verder gaan zoeken naar besparingsmogelijkheden. Op energiegebied valt er bijvoorbeeld veel te winnen. We betalen momenteel € 155,- per maand aan gas en elektra! Wat een bult met geld! Dat vond de medewerker van Vandebron, onze energieleverancier, eigenlijk ook wel een beetje toen ik ze belde voor ons totaalverbruik van het afgelopen jaar. En als zij zegt dat dat ‘best een beetje veel is’ voor een huishouden van twee personen, dan zou het zomaar kunnen dat dit nog een understatement is. Vandaar dat ik vanaf 1 februari dus maandelijks de meterstand wil gaan bijhouden.  

Dat was ik eigenlijk al per 1 januari van plan, maar ik voelde blijkbaar nog niet zo de noodzaak die ik nu wel voel. Dat komt omdat wij vanaf september allebei een dag minder zijn gaan werken en op ons salaris fors hebben ingeleverd. Daarbij is deze maand alles vanaf september met terugwerkende kracht ingehouden, waardoor we beiden iets van € 500,- salaris overhielden. Slik! De behoefte om nog verder te gaan besparen is ineens heel groot. Ben gisteren spontaan gaan afwassen, om maar iets te noemen. 

Het begint dus serieus te worden. Toch maar weer de website van bespaarkoningin Green Evelien opgezocht. Nu zie ik ons niet zonder koelkast een huishouden voeren en ik ga ook geen regenwater eigenhandig in de wasmachine gooien, maar een nieuwe koelkast is misschien wel een optie. Dat kost dan eerst weer een hoop geld helaas. Maar een energiezuinige koelkast moet op termijn terug te verdienen zijn. Ook vond ik op www.bespaarbazaar.nl goedkope oplossingen om je huis iets meer te isoleren, zoals transparante isolatiefolie voor enkelglas (hebben wij in de woonkamer) en radiatorfolie. Wat mij ook een goeie lijkt is mos op het platte dak van onze serre te leggen. Houdt de warmte vast in de winter en de hitte buiten in de zomer. Schijnt zelfs voor iemand met twee linker handen allemaal heel eenvoudig aan te brengen te zijn.  

Een andere optie is verhuizen en kleiner gaan wonen. Zijn we in één klap van onze hypotheek af en heb ik spijt voor de rest van mijn leven. Ik wil hier namelijk niet weg. Stiekem wel op Funda zitten zoeken naar huizen tot € 175.000,-. Kun je nog best wat voor krijgen, als het je niet uitmaakt waar je woont…..

 

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *