WEEK 22: De Consumentenbond

Omdat onze koelkast volgens mij al iets van 15 of misschien wel 20 jaar oud is, weet ik dat het heel erg de moeite loont om een nieuwe te kopen als je energie wil besparen. Als je lid bent van de Consumentenbond kun je heel fijn alle koelkasten met elkaar vergelijken. Nu zijn wij niet echt lid van de Consumentenbond (helemaal niet dus) maar we wisten van een familielid toevallig zijn inlogcode, waardoor ik toegang kreeg tot de testresultaten van best geteste koelkasten.

Terwijl ik die aan het bestuderen was viel mijn oog op een tab ‘besparen’. Hee, dat is interessant! En zo stuitte ik op precies die informatie waar ik eigenlijk naar op zoek was. Van verzekeringen, energie, belastingen, pensioen en diverse abonnementen zoals telefoon en internet; keurig stonden alle geldverslindende zaken waar wij als consument mee te maken hebben op een rij. Per categorie word je aan de hand van een paar vragen over jouw persoonlijke situatie een advies gegeven waar je het beste en goedkoopst af bent. Zo belandde ik bij de autoverzekering. Ik betaal daar per maand voor onze Volvo € 47,- voor. Al jaren een doorn in het oog. Wat een achterlijk hoog bedrag! Na het invoeren van het kenteken rolde daar het autotype uit met daarna een rijtje verzekeringsmaatschappijen die je voor een x bedrag een verzekering aanbieden die voor mijn situatie het meest van toepassing is. De goedkoopste gaf al een prijsverschil van zo`n € 30 per maand! Ik heb altijd al stiekem geweten dat ik grof teveel betaalde, maar dit overtrof alles!

Naast een rijtje van goedkoopste aanbieders deden ze me ook nog een gratis tip aan de hand; “uw auto is inmiddels 16 jaar oud. Wij adviseren u uw auto alleen WA te verzekeren”. Nu hoef je niet alles klakkeloos over te nemen, maar het zet je aan het denken. Als je auto 16 jaar oud is, is het in ieder geval zonde je auto all risk te verzekeren.

Door naar de ziektekostenverzekering, die ik in december niet heb laten overzetten, omdat ik volgend jaar toch over wil naar Zorgeloos Care van Jos de Blok. Ik kreeg de indruk dat het niet uitmaakt wanneer je je ziektekostenverzekering overzet, maar dat weet ik niet zeker. In ieder geval zal het me, met alle extra`s die ik nu ook heb, toch ook € 30,- schelen. Da`s al € 60,- terugverdiend.

 En zo kun je nog wel even doorgaan en alle verzekeringen afgaan, van aansprakelijkheid tot reisverzekering en ga zo maar even door. Nog een hoop te doen dus en man wat een geregel. Maar als je zoals ik in geen 20 jaar ooit naar dit soort zaken hebt omgekeken, is het waarschijnlijk meer dan de moeite waard.

 En dan nog de hypotheek. Ik had een afspraak staan gisteren om het omzetten van de hypotheek te bespreken. Daar is helaas iets tussen gekomen. Een ongelukje met onze dochter, ziekenhuisbezoek en een dikke buil op het koppie maakte dat ik even geen zin had in hypotheken. En dat snapten ze bij de Rabobank helemaal. Want het zijn wel gewoon mensen daar, met ook kinderen. Die zich soms ook een buil vallen.

 

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *