Welkom op mijn blog

Ik vind mijn leven, zo achter de schermen, best een beetje een puinhoop. Het huis, de administratie, mijn hoofd. Laat ik zeggen dat ik achterstallig onderhoud te doen heb van de laatste, pakweg, 15 jaar.

Om orde op zaken te stellen heb ik voor mijzelf een aantal praktische doelen gesteld die ik aan het einde van dit jaar gehaald moet hebben. Zo wil ik mijn huis van dak tot kelder opgeruimd en schoon hebben en alle administratieve zaken zoals verzekeringen en hypotheek helder en overzichtelijk. Is dit leuk? Waarschijnlijk niet. Maar ik zal eerst door de zure appel heen moeten bijten.

Om een stok achter de deur te hebben, ga ik iedere week mijn bevindingen en vorderingen bijhouden in de vorm van een logboek. Daarnaast ga ik verschillende onderwerpen onder de loep nemen die mij van dienst kunnen zijn. Welke hulpmiddelen en methodes kunnen mij hierbij helpen? Hoe leer je bijvoorbeeld effectiever te werken? Is een mens überhaupt in staat succesvol en blijvend zijn gedrag te veranderen?

Ik schrijf dit blog om verschillende redenen. Schrijven noopt tot nadenken en helder formuleren. Ik hoop zo al schrijvend de spinnenwebben uit mijn hoofd te halen en mij meer bewust te worden van mijn denken en doen. Een chaotisch leven ontstaat natuurlijk door een chaotisch hoofd. Bloggen haalt mij uit mijn comfortzone. Ik ben immers met mezelf de verplichting aan gegaan om wekelijks verslag uit te brengen. Zo hou ik mezelf bij de les en is de kans groter dat ik de doelen die ik mij gesteld heb aan het einde van dit jaar gehaald heb.

En als ik dan uiteindelijk een ‘opgeruimd’ leven heb en structuur my middle name is geworden, ben ik dan ook echt een gelukkiger mens geworden? We zullen zien. Tot het zover is, zal ik eerst een aantal flinke hindernissen moeten nemen. Ik wens mijzelf dan ook veel succes toe. Ik zal het nodig hebben!

Groetjes,

Fleur Dil